Klimaat verbeteren achter de receptie

In een ontvangstruimte met receptie komen regelmatig klimaatklachten voor: over tocht door de toegangsdeur, extra warmte door veel glasgebruik en kou bij de voeten onder de balie. Om klachten in deze situaties te beperken zijn een aantal maatregelen mogelijk.

Voordelen: 

Een klimaat met een aangename temperatuur zonder tocht werkt een stuk prettiger.

Tips voor leidinggevenden: 

• Om tocht, warmte en kou door de toegangsdeur (van buiten naar binnen) te verminderen, kan je een luchtgordijn boven de toegangsdeur of een draaideur laten plaatsen.

• Kou onder de balie kun je oplossen door het plaatsen van vloerverwarming of een bijverwarming. De meeste bijverwarming heeft tot gevolg dat de warmte ook omhoog komt en het hele lichaam warm wordt. Een goed gerichte stralingskachel heeft als voordeel dat hij wel de stralingsplek verwarmt, maar niet de rest van het lichaam.

• Hoewel een ventilator de lucht niet koelt, maar alleen verplaatst, helpt deze wel bij klachten over hitte. Deze kun je het beste boven de balie plaatsen, maar niet te dicht bij de medewerkers, want dan ontstaat er hinderlijke tocht.

• Veel glas in de entreeruimte geeft zomers extra warmte als de zon erop schijnt. Zo’n situatie is alleen gedeeltelijk aan te pakken door warmtewerende folie op de ramen te plakken, buitenzonwering vóór de ramen te laten plaatsen, of binnenzonwering te plaatsen.

• Kijk ook eens naar de tips bij klimaat verbeteren op kantoor.
 

Tips voor medewerkers: 

• Heb je last van het klimaat, zoek dan in de pauze een plek waar het klimaat prettiger is.

• Zet bij warm weer (indien mogelijk) de ramen ’s ochtend vroeg open. Sluit ze weer als de temperatuur buiten stijgt. Zet ze eventueel ’s avonds als het afkoelt weer even open.

 
 

randomness