Tijdelijke krachten inwerken

Vakantiekrachten en seizoenwerkers zet je vooral in als het druk is. Je wilt dat ze zo snel mogelijk hun werkzaamheden zelfstandig kunnen verrichten. Het is daarnaast ook belangrijk dat ze geen ongezond zwaar werk doen. Daarom is goede voorlichting, inwerken en begeleiden belangrijk. De uitdaging is om daar in zo'n drukke periode tijd en ruimte voor te maken.

Voordelen
Als tijdelijke krachten goed ingewerkt zijn en voorlichting hebben gekregen:

  • lopen ze minder risico op ongezond zwaar werk;
  • weten ze welke hulpmiddelen ze kunnen gebruiken en hoe ze die kunnen gebruiken;
  • zijn er minder fouten en verstoringen in het werk. Ook de gasten zullen dat als positief ervaren.

Andere mogelijkheden
Als je vaak met dezelfde tijdelijke krachten werkt, hoef je minder aandacht te besteden aan steeds opnieuw inwerken. Kijk hierover eens bij de maatregel flexibiliteit van medewerkers gebruiken.

Tips voor leidinggevenden

  • Zorg voor een aanspreekpunt op de vloer voor tijdelijke krachten. Als het kan een ervaren medewerker die regelmatig aanwezig is.
  • Kijk ook eens in het (niet té) snel-aan-de-slag-boekje; een handig boekje voor het werken met vakantiekrachten en seizoenwerkers.
  • Er is ook een luchtige video met praktische tips over inwerken van seizoensmedewerkers, hulpkrachten en werknemers in de recreatiebranche.

Tips voor medewerkers

  • Ben je zelf tijdelijke kracht? Kijk dan eens of het werk voor jou iedere dag veilig en prettig is en doe de flextest
  • Verwacht je dat de hoeveelheid ongezond zwaar werk de komende tijd te veel wordt? Vraag aan je leidinggevende wat de mogelijkheden zijn om in die periode het werk gezond en verantwoord te maken. Dit kan door extra tijdelijke krachten in te zetten, maar ook door het vergroten van je regelmogelijkheden, of het huren van hulpmiddelen.

Aandachtspunten
Voorlichten van medewerkers, ook als ze tijdelijk in dienst zijn, is een verplichting uit de Arbowet.

Categorieën
Locatie: Bungalowpark / Camping / Groepsaccommodatie / Zweminrichting
Functiegroep: ontvangst en veiligheid / overig (leiding/staf/admin) / recreatie en vermaak / schoonmaak en logistiek / techniek en groen / voedselbereiding en bediening / winkelverkoop / zwembad (en omgeving)
Belasting:  duwen en trekken / energetische belasting / repeterende bewegingen / staan en lopen / tillen en dragen / werkhouding